Bayern München en Real Madrid hebben dinsdag de finale bereikt van het oefentoernooi om de Audi Cup. Real Madrid versloeg het Tottenham Hotspur van Michel Vorm in München met 2-0 en Bayern was te sterk voor AC Milan (3-0).

Zeventigduizend fans zagen dat Bayern-spelers Juan Bernat, Mario Götze en Robert Lewandowski scoorden tegen de Italianen, die niet konden aantonen klaar te zijn voor de competitiestart in de Serie A.

Arjen Robben werd gespaard. Arturo Vidal maakte voor eigen publiek zijn debuut als basisspeler. De Chileen overtuigde evenals de andere aanwinst Douglas Costa.

Bayern-trainer Josep Guardiola maakte zich al vroeg in het duel druk om een pittige overtreding van Milan-aanvoerder Nigel de Jong op Joshia Kimmich. Deze viel na 20 minuten uit, reden voor Guardiola om in de rust op weg naar de kleedkamer verhaal te gaan halen bij de Nederlandse boosdoener.

Real-Tottenham

In de andere wedstrijd van de avond werd doelman Michel Vorm van de Spurs geklopt door Real-spelers James Rodriguez en Gareth Bale.

Rodriguez kopte de bal onhoudbaar binnen in de 36e minuut binnen, maar bij het afstandsschot van Bale in de 79e minuut ging de Nederlandse keeper niet geheel vrijuit.

Door blessures miste de 'Koninklijke' Cristiano Ronaldo en Karim Benzema.