AZ heeft de Serviër Rajko Brezancic en de Iraniër Alireza Jahanbakhsh vastgelegd. Dat maken de Alkmaarders dinsdag bekend.

De 25-jarige Brezancic komt over van het Servische Cukaricki Stankom, waarmee hij dit seizoen nog in de voorrondes van de Europa League actief was.

De verdediger heeft een contract voor drie jaar getekend bij AZ.

Brezancic doorliep de jeugdopleiding van Partizan Belgrado, waar hij in 2007 debuteerde. Daarna kwam hij via Teleoptik (verhuur), Metalac Gornji Milanovac en Bezanija in 2013 bij zijn huidige club Cukaricki Stankom terecht.

Jahanbakhsh

AZ trok ook Jahanbakhsh aan. De Iraniër heeft dinsdag bij AZ de medische keuring doorstaan en zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

Jahanbakhsh werd vorig seizoen met NEC, waar hij vanaf 2013 speelde, kampioen in de Jupiler League. Hij maakte twaalf doelpunten en gaf zeventien assists. Die prestatie leverde hem de Gouden Stier op voor de beste speler van de Jupiler League.

De 21-jarige Jahanbakhsh maakte ook vijftien optredens als international voor Iran, waarin hij één keer scoorde. Op het WK in 2014 speelde hij alle drie de groepsduels.

De aanvaller stond ook in de belangstelling van Brighton and Hove Albion. NEC was het met de club uit het Championship ook al eens over een transfersom maar de speler wilde niet naar Engeland toe.

AZ was op zoek naar een nieuwe vleugelspeler na het vertrek van Steven Berghuis naar Watford.