Heerenveen en De Graafschap zijn teleurgesteld dat ze het openingsduel van de eredivisie mislopen.

Dinsdag werd bekend dat het duel tussen de twee clubs van aanstaande vrijdag, wat de start van de competitie had moeten zijn, niet doorgaat.

In verband met de geplande politiestakingen besloot de burgemeester van Heerenveen, Tjeerd van der Zwan, de wedstrijd te verbieden. Voor zowel promovendus De Graafschap als Heerenveen een bittere pil.

"Erg vervelend dit, je werkt ergens naar toe en nu kun je de hele planning weer omgooien", aldus trainer Jan Vreman van De Graafschap op de website van de club. "We moeten er maar het beste van maken en toewerken naar de nieuwe datum."

Vonk

Ondanks de teleurstelling neemt de directie van Heerenveen de burgemeester niks kwalijk. "We hadden graag willen spelen," vertelt manager voetbalzaken Hans Vonk op de website van de Friezen. "Maar we hebben wel begrip voor het standpunt van de burgemeester."

Een oordeel over de acties van de politie wil Vonk niet vellen. "De politie zal ongetwijfeld een goede reden hebben om actie te voeren."

Een nieuwe datum voor het duel is nog niet bekend, maar wel is zeker is dat sc Heerenveen en De Graafschap het nieuwe voetbalseizoen niet als eerste zullen aftrappen.

"Helaas, want het openingsduel van het seizoen krijgt altijd veel aandacht van de media, die gaat nu aan onze neus voorbij."