Jaap Stam denkt dat het tijd is voor een volgende stap in zijn loopbaan als trainer.

De voormalig verdediger van onder meer PSV en Ajax heeft momenteel samen met Andries Ulderink de beloften van Ajax onder zijn hoede, maar aast na het komende seizoen op een klus als hoofdtrainer.

"Dat zegt mijn gevoel", aldus Stam tegen Ajax TV. "Het is nu mijn tweede jaar hier en ik ben al assistent-trainer geweest bij PEC Zwolle. Nu is het moment daar. Ik voel dat ik zelf verantwoordelijkheid wil hebben en zelf wil beslissen."

De 43-jarige Kampenaar beseft dat er valkuilen zijn als hoofdtrainer. "Uiteindelijk kan het zo zijn dat je op je bek gaat, dat weet ik ook. Maar dan moet je dit vak niet kiezen, zo werkt het gewoon."

Mooie club

Vooralsnog concentreert Stam zich op het nieuwe seizoen met Jong Ajax in de Jupiler League. Pas daarna wil hij zich bezighouden met zijn eigen toekomst.

"Ik sta nog niet stil bij volgend seizoen, maar uiteindelijk wil ik wel hoofdtrainer worden. Als er een mooie club komt om in te stappen, dan is de kans aanwezig dat ik dat ga doen, tenzij Ajax een mooie klus voor me heeft."

Stam heeft de trainerscursus van de KNVB bijna afgerond. Hij stopte in december omdat hij het niet langer op kon brengen klassikaal lessen te volgen, maar ging toch door nadat de voetbalbond hem een individueel traject aanbood.