Steffen Hofmann gelooft dat Rapid Wien het in zich heeft om Ajax uit te schakelen in de derde voorronde van de Champions League.

Dat zei de aanvoerder van de Oostenrijkers maandag op de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel van dinsdag. Vorige week eindigde de eerste wedstrijd in Wenen na een 2-0 voorsprong voor Ajax in 2-2.

"Ajax is technisch en tactisch goed. We kennen onze tegenstander en weten wat ze kunnen. Het zal lastig worden, maar toch zijn we met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen", aldus Hofmann.

De 34-jarige Duitser weet wat zijn ploeg dinsdag nodig heeft. "We zullen proberen om voor een sensatie te zorgen. Met passie, moed en een beetje geluk komen we wellicht een ronde verder.”

Ook trainer Zoran Barisic is optimistisch gestemd over de ontmoeting in de Arena. "We zullen tegen Ajax uiteraard ons best moeten doen, maar we hebben geen angst."

Groepsgevoel

Om het groepsgevoel te versterken is Barisic met zijn hele selectie afgereisd naar Amsterdam. "We zijn niet alleen de elf spelers die in het veld staan. De wisselspelers en overige selectieleden horen er net zo goed bij."

"Met elkaar vormen we één team. Iedereen hoort erbij. Het is belangrijk dat ze er morgenavond allemaal bij kunnen zijn."

Het duel tussen Ajax en Rapid Wien begint dinsdagavond om 20.15 uur. De winnaar mag zich opmaken voor de play-offs om een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Video: Fischer kan starten tegen Rapid Wien

Rapid Wien-Ajax wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.