Jean-Paul Boëtius verlaat Feyenoord definitief om te gaan spelen voor FC Basel.

Dat melden beide clubs maandag. De 21-jarige Boëtius tekent zoals verwacht een contract voor vier seizoenen bij de Zwitserse kampioen, waar hij met rugnummer 77 gaat spelen.

Basel betaalt naar verluidt twee miljoen euro voor de buitenspeler. Dat bedrag kan door bonussen nog met vijf ton oplopen.

FC Basel domineert al jarenlang de Zwitserse competitie. De formatie werd de afgelopen zes jaar kampioen en bereikte afgelopen seizoen zelfs de achtste finales van de Champions League.

"Basel is Europees gezien een gevestigde ploeg en in Zwitserland een topploeg", verklaart Boëtius tegenover FOX Sports zijn keuze. "Deze optie was mijn beste optie."

Het was voor hem duidelijk dat er bij Feyenoord geen toekomst meer was. "Het echte gevoel en de uitdaging ontbraken op een gegeven moment een beetje. Je moet wel een meerwaarde zijn voor de ploeg en de uitdaging zien."

Oranje

Boëtius maakte op 28 oktober 2012 een spectaculaire entree in de hoofdmacht van Feyenoord. De geboren Rotterdammer was meteen trefzeker tijdens zijn debuut tegen Ajax (2-2).

De vleugelspeler kwam al snel in beeld bij de toenmalige bondscoach van Oranje Louis van Gaal, die hem begin 2014 liet debuteren in de oefeninterland tegen Frankrijk.

Boëtius maakte dat seizoen tien doelpunten voor Feyenoord, maar was afgelopen jaar lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. Omdat een akkoord over een nieuw contract maar uitbleef, heeft Feyenoord nu besloten hem te verkopen.