Jürgen Locadia lijkt een vertrek bij PSV nog altijd niet uit zijn hoofd te hebben gezet. De aanvaller kreeg zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen een basisplaats, maar niet in de door hem gewenste spitspositie.

"Ik wil beoordeeld worden als spits, maar nu word ik beoordeeld als linksbuiten", aldus Locadia, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij PSV.

De 21-jarige Locadia gaf eind vorig seizoen al aan dat hij open staat voor een vertrek bij PSV omdat hij speeltijd wil als spits. De clubleiding wil hem echter niet laten gaan. Zij zien in hem de toekomstige spits als opvolger van Luuk de Jong.

Locadia: "Maar waarom moet ik wachten tot Luuk weg is voordat ik me kan ontwikkelen als spits. Dat is raar. Ik wil me nu ontwikkelen als spits. Of ik daarom alsnog kan vertrekken? Daar kan ik niets over zeggen."

Zwerven

De afgelopen weken besprak de voormalig jeugdinternational zijn situatie met Phillip Cocu. "We hebben erover gepraat. We kennen elkaars standpunt en moeten op één lijn zien te komen.

"Als ik als linksbuiten moet starten dan zal ik die rol zo goed mogelijk proberen in te vullen. Ik hoef van de trainer als buitenspeler ook niet aan de lijn te blijven. Ik mag zwerven en naar binnen komen, dat is lekker. Maar het blijft anders dan de spitspositie en ik ben een spits."