​José Mourinho was zondag na de verloren strijd om de Community Shield van mening dat niet Arsenal, maar Chelsea de zege verdiende.

"Het beste team heeft verloren en de meest verdedigende ploeg heeft gewonnen", meldde de Chelsea-manager na de 1-0 nederlaag op Wembley.

"We waren duidelijk beter. Chelsea had meer initiatief en controleerde de wedstrijd. Het is echter lastig om een achterstand om te draaien."

Arsenal maakte het verschil door een treffer van Alex Oxlade-Chamberlain in de eerste helft. "Daarna verdedigden ze met tien man, ze gooiden iedereen voor het doel. Ik wil hen echter feliciteren, want de organisatie stond goed. Met counters kregen ze ook nog een paar kansen. De mogelijkheden die wij creëerden waren het resultaat van georganiseerd voetbal."

Mourinho denkt dat titelprolongatie een moeilijk verhaal wordt voor zijn team. "Voor iedereen is het heel lastig om kampioen te worden. Andere clubs gaven heel veel geld uit, terwijl wij min of meer dezelfde selectie hebben. En daarmee gaan we de strijd aan."

Wenger

Mourinho's collega Arsène Wenger erkende dat Arsenal na de 1-0 voorsprong minder aanvallend voor de dag kwam dan in de beginfase.

"We wilden de marge behouden. Het hielp dat wij Petr Cech (ex-Chelsea, red.) op doel hadden. De spelers van Chelsea hadden het gevoel dat ze een perfecte goal moesten maken."

"Deze overwinning geeft extra voldoening omdat we geen doelpunt incasseerden. Ik denk dat we klaar zijn voor de competitiestart. Dat moet ook wel, want we hebben een lastig programma."