Donny de Groot heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn loopbaan gezet. De 35-jarige aanvaller treedt toe tot de technische staf van Fortuna Sittard, de club waarvoor hij vorig seizoen twintig Jupiler League-duels afwerkte.

"Fysiek is het niet meer wat het was. In mijn hoofd wil ik van alles, maar het lichaam wil niet altijd meer mee", legt De Groot uit op de website van Fortuna Sittard.

"Daardoor kan ik niet meer presteren op het niveau dat ik gewend ben. Het afgelopen seizoen was daarom een verloren seizoen. Toch was het een moeilijke beslissing. Daarvoor geniet ik te veel van het spelletje."

De Groot debuteerde in het seizoen 1999/2000 namens FC Utrecht in het betaalde voetbal.

Doorbreken in de Domstad zat er niet in voor de aanvaller, die voordat hij FC Utrecht verliet op huurbasis uitkwam voor FC Volendam en Emmen.

Nadien was De Groot nog actief voor RBC Roosendaal, De Graafschap, AEK Larnaca, Newcastle Jets, RKC Waalwijk, Willem II, Sint-Truiden en FC Eindhoven voordat hij in 2014 tekende bij Fortuna Sittard.

In Limburg had De Groot nog een doorlopend contract tot medio 2016. Hij wordt niet alleen lid van de technische staf van het eerste elftal, maar ook van de Fortuna Sittard Academy, de jeugdopleiding van de Jupiler League-club.