Ibrahim Afellay speelde zaterdag namens Stoke City zijn eerste wedstrijd sinds de interland met Oranje tegen Spanje op 31 maart. De Nederlander was blij met zijn speelminuten en kijkt uit naar de start van de competitie.

Afellay (29) tekende afgelopen maandag een tweejarig contract bij Stoke City en maakte zaterdag in het oefenduel met 1. FC Köln (2-1 verlies) zijn officieuze debuut.

"Het resultaat was niet zoals we gehoopt hadden, maar ik ben erg blij dat ik weer op het veld stond en daarom voel ik me erg goed", zegt Afellay op de clubsite van Stoke City.

De vijftigvoudig international voelt zich al direct thuis bij de club van zijn landgenoten Erik Pieters en Marco van Ginkel.

"Mijn eerste indrukken zijn erg goed. Ik ben onder de indruk van het elftal. We hebben een selectie met aardige mensen die me goed hebben ontvangen. Ik voelde me dankzij hen direct thuis en dat heeft me geholpen met de aanpassing."

Liverpool

Afellay kijkt ernaar uit om volgend weekend zijn debuut in de Premier League te maken tegen Liverpool. "Net als elke speler wil ik in de grootste wedstrijden meedoen en ik heb zin in het duel met Liverpool."

"Hopelijk kunnen we de goede lijn van de afgelopen seizoenen doortrekken. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen en zo hoog mogelijk eindigen in de competitie."