Louis van Gaal stelt dat Manchester United nog niet op schema ligt voor het kampioenschap in Engeland. Volgens de Nederlander is zijn ploeg geen favoriet voor de titel.

Van Gaal investeerde deze zomer al vele miljoenen om zijn selectie te versterken, maar zag de spitsen Robin van Persie en Radamel Falcao vertrekken. Ook Angel Di Maria staat op het punt om United te verlaten. De Nederlandse manager wil daarom nog een aanvaller aantrekken.

"We liggen niet op schema om kampioen te worden, omdat we snelheid en creativiteit nodig hebben in de aanval", stelt Van Gaal in een interview met The Daily Mail.

"Of we de titel in de komende twee jaar kunnen winnen, is afhankelijk van of we spelers met snelheid en creativiteit kunnen kopen."

"Je wordt altijd vergeleken met andere clubs. Barcelona heeft Neymar en Messi en daar achter nog Pedro. Bayern München: Ribéry en Robben. Bovendien kunnen ze wisselen naar Thomas Müller en vorig seizoen hadden ze ook de beschikking over Xherdan Shaqiri", aldus Van Gaal.

"Chelsea heeft Hazard, Willian en Oscar. Dat is snelheid en creativiteit. Ashley Young en Juan Mata hebben een geweldig seizoen gehad, maar ze hebben niet de snelheid van Hazard of Robben. We moeten ons op dat gebied verbeteren."

Depay

Van Gaal trok onder meer Memphis Depay van PSV aan, maar volgens de coach heeft de vleugelspeler tijd nodig om te wennen aan de Premier League.

"Hij werd verkozen tot het grootste talent van het WK 2014 en hij is zeer intelligent, maar hij moet leren omgaan met het ritme van de Premier League. Ik heb daar wel vertrouwen in, maar we moeten het afwachten."

United begint het nieuwe seizoen in de Premier League zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.