FC Utrecht heeft zaterdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een gelijkspel bij Ipswich Town (1-1). PEC Zwolle versloeg VVV-Venlo met 2-1.

De ploeg van de nieuwe trainer Erik ten Hag leek lang op weg naar een zege in het Portman Road Stadium. Sébastien Haller scoorde al na zestien minuten op aangeven van Sean Klaiber.

Dave McGoldrick benutte in de slotminuut echter nog een strafschop voor de thuisclub, die uitkomt op het tweede niveau van Engeland.

FC Utrecht maakte een week voor de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord een redelijke indruk. Als de thuisclub al gevaarlijk werd, dan maakt doelman Robbin Ruiter een uitstekende indruk. De keeper had echter geen antwoord op een goed genomen strafschop van McGoldrick.

PEC

PEC Zwolle won in Venlo het oefenduel van VVV met 2-1. Sheraldo Becker opende na een half uur de score en Lars Veldwijk maakte vlak na rust de 2-0. Via Ralf Seuntjes kwam VVV nog wel terug, maar PEC hield in de slotfase stand.

Ron Jans zag wel Rick Dekker, Bart Schenkeveld, Ben Rienstra en Queensy Menig uitvallen met blessures. Eerder op zaterdag werd al bekend dat Jans dit seizoen zeer waarschijnlijk geen beroep meer kan doen op Mustafa Saymak. De middenvelder heeft zijn kruisband afgescheurd.

Willem II en sc Heerenveen

Ook Willem II sloot de voorbereiding goed af. De Tilburgers wonnen tijdens de Open Dag met 1-0 van het Turkse Sivasspor.

Lesley de Sa maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Kostas Lamprou stopte nog een penalty namens Willem II.

Heerenveen kwam daarentegen niet tot winst. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges ging in het Abe Lenstra Stadion onderuit tegen Real Mallorca (0-1), afgelopen seizoen laagvlieger op het tweede niveau van Spanje.

Adolfo Enriquez benutte na 49 minuten een strafschop. Heerenveen speelde het laatste half uur met tien man omdat Kenny Otigba twee gele kaarten kreeg in de tweede helft.