Ibrahim Afellay heeft zaterdag met een nederlaag zijn debuut gemaakt voor Stoke City. De Engelse club ging tijdens een oefenwedstrijd onderuit bij 1. FC Köln (1-2).

Marco van Ginkel en Erik Pieters kwamen ook in actie voor Stoke. Afellay werd na ruim een uur vervangen. 1. FC Köln leidde op dat moment nog met 1-0, door een doelpunt van Modeste.

Peter Odemwingie, ingevallen voor Afellay, tekende voor de gelijkmaker. In de voorlaatste minuut schonk Yannick Gerhardt de Duitsers alsnog de zege.

Afellay tekende afgelopen week een tweejarig contract bij Stoke City.

Lens

Jeremain Lens bezorgde zijn nieuwe club Sunderland een oefenzege op Hannover 96. De aanvaller tekende voor de enige treffer van het elftal van trainer Dick Advocaat in Duitsland (1-0).

Lens, overgekomen van Dinamo Kiev, schoot raak vanaf een meter of twintig. Charlison Benschop kreeg in de slotfase nog een uitstekende mogelijkheid om Hannover 96 op gelijke hoogte te schieten. De oud-spits van AZ en RKC Waalwijk miste een strafschop.

Zo sloot Sunderland de voorbereiding dankzij Lens goed af. De Engelse formatie start de nieuwe campagne van de Premier League komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Leicester City.