FC Twente-trainer Alfred Schreuder stelt dat hij heeft geleerd van vorig seizoen. De Tukkers eindigden slechts als tiende en kregen te maken met de nodige financiële problemen.

"Het was een moeilijke tijd. Ik had het gevoel dat ik overal de schuld van kreeg", aldus Schreuder tegen de NOS.

"Maar als de resultaten niet goed zijn is er weerstand. En ik snap dat de trainer verantwoordelijk is. Maar de club weet ook wat ik de afgelopen jaren heb gedaan."

Twente kreeg in de voorbije jaargang zes punten aftrek vanwege gerommel in de boekhouding en supporters eisten bovendien het vertrek van Schreuder.

"Ik ben niet achterlijk, het was een les. Ik heb ook met Henk ten Cate (trainer van Schreuder tijdens diens periode als speler van NAC Breda, red.) gesproken, die heb ik heel hoog zitten. Ik heb geleerd om me anders op te stellen en meer te eisen van mezelf en mijn omgeving."

Twente wil komend seizoen weer in het linkerrijtje eindigen. De club uit Enschede raakte deze zomer veel spelers kwijt. Onder anderen Luc Castaignos, Andreas Bjelland, Bilal Ould-Chikh en Cuco Martina vertrokken uit de Grolsch Veste.

Schreuder kreeg daar voorlopig Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Michael Olaitan en Thomas Agyepong voor terug. "Alles is mogelijk. We weten nog niet hoe de selectie er precies uit gaat zien. We gaan het zien."