PSV en FC Groningen treffen elkaar zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Trainer Phillip Cocu van de Eindhovenaren wil vol voor de zege gaan in de half gevulde Arena.

"Iedere prijs die je kunt winnen, moet je proberen te winnen. Dat probeer ik met PSV uit te stralen", zei Cocu vrijdag op de persconferentie in Zeist.

PSV kroonde zich vorig seizoen tot landskampioen en raakte deze zomer onder anderen aanvoerder Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Karim Rekik kwijt.

"Natuurlijk hebben we de nodige wisselingen in de selectie gehad, maar we hebben er de afgelopen weken ook alles aan gedaan om de nodige accenten in te slijpen", liet Cocu weten.

De oefenmeester wilde nog niet zeggen wie zondag de aanvoerdersband draagt. “Om een definitieve keuze te kunnen maken, moet eerst de selectie volledig zijn."

Eén van de gegadigden om Wijnaldum op te volgen is Luuk de Jong. De spits vindt dat PSV er niet zwakker op is geworden. "Ik denk dat we het vertrek van Depay en Wijnaldum goed hebben opgevangen."

"Sommige jongens zullen dit seizoen een stap zetten en de jongens die gekomen zijn, zijn stuk voor stuk aanwinsten. Vorig jaar vonden we altijd een manier om de wedstrijd te winnen. Dat is denk ik nog steeds zo. We hebben de kwaliteit om ieder moment een doelpunt te maken."

Video: Reactie Cocu en Van de Looi

Van de Looi

Ook Groningen zag een aantal belangrijke spelers, onder wie Tjaronn Chery en captain Maikel Kieftenbeld, vertrekken. Coach Erwin van de Looi vindt het dan ook moeilijk om in te schatten waar de bekerwinnaar nu staat.

"Hoe de puzzel gaat vallen, weet je nog niet. Ik ben erg benieuwd", aldus Van de Looi, die niet kwijt wilde of de kersverse aanwinst Jesper Drost al meteen meespeelt. "Of-ie gaat spelen en of-ie gaat beginnen zien we zondag wel.’’

Cocu gaf ook nog niets prijs over zijn opstelling. Achter de naam van Andrés Guardado, die onlangs de Gold Cup won met Mexico, staat nog een vraagteken. "Hij heeft vandaag individueel getraind en traint zaterdag met de groep en dan beslissen we hoe we het gaan doen en met wie.''