Voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zondag in de Arena zijn minder kaarten verkocht dan voorgaande jaren. De KNVB verwacht ongeveer 24.000 toeschouwers bij de openingswedstrijd van het seizoen.

FC Groningen neemt 4500 supporters mee naar Amsterdam, vanuit Eindhoven komen 2500 aanhangers. De KNVB wijt de tegenvallende kaartverkoop onder meer aan de vakantieperiode.

De trainers van de beide ploegen noemden de kaartverkoop vrijdag teleurstellend. "Het is jammer. Het liefst hebben we zoveel mogelijk supporters bij ons. Het moet een feestje worden. Het is heel teleurstellend'', reageerde PSV-trainer Phillip Cocu.

"Het gaat toch echt om een prijs'', voegde coach Erwin van de Looi van Groningen daaraan toe.

De trainer van Groningen vindt het geen goed idee om de wedstrijd te spelen in het stadion van de landskampioen of de bekerwinnaar. "Als je het neutraal bekijkt ben ik daar geen voorstander van. Het moet ook een bepaalde traditie, iets speciaals worden. De bekerfinale is ook altijd in De Kuip.''

Cocu vindt het wel de overweging waard. "Als de wedstrijd in Eindhoven of in Groningen was gespeeld had het stadion vol gezeten. Het is iets om over na te denken.''