Josep Guardiola heeft nog altijd niet besloten of hij zijn in 2016 aflopende contract bij Bayern München wil verlengen. De 44-jarige Catalaan zou in de belangstelling staan van Manchester City.

"Ik heb nog niet besloten wat het beste is voor de club, maar ik doe mijn best en ik zal mijn best blijven doen", meldde Guardiola vrijdag op een persconferentie in de aanloop naar het duel in de Duitse Super Cup met VfL Wolfsburg. "Ik voel me gelukkig hier."

De oud-trainer van FC Barcelona ergert zich aan speculaties over zijn toekomst. Vrijdagochtend meldde voormalig Bayern-speler Stefan Effenberg dat hij er zeker van is dat Guardiola aan zijn laatste seizoen in Beieren is begonnen.

"Dit is de eerste en laatste keer dat ik hierop in zal gaan. Ik ben coach van Bayern, daar ben ik heel dankbaar voor. Misschien weet Effenberg hier meer over dan ik. Ik zal hem eens moeten bellen. Ik heb in elk geval geen enkele aanbieding van een andere club gekregen."

In het voorjaar meldde Bayern-preses Karl-Heinz Rummenigge nog dat Guardiola voor deze zomer de knoop door zou hakken over een nieuw contract.

"Als het moment is gekomen dat ik voor een besluit sta, informeer ik Rummenigge en ook sportief directeur Matthias Sammer en Uli Hoeness (de oud-voorzitter van Bayern, red.). Ik heb hier zoveel over gelezen. Eén zaak staat vast: ik zal nooit een last zijn voor Bayern."