Santi Cazorla en Theo Walcott hebben vrijdag hun contract bij Arsenal verlengd.

Dat meldt Arsenal vrijdag op haar website.

Het oude contract van de 26-jarige Walcott liep tot medio 2016, dat van de 30-jarige Spanjaard een jaar langer. Walcott zit van de huidige Arsenal-selectie het langst bij de club. Walcott bevestigde zelf dat hij voor vier jaar tekent.

De 40-voudig Engels international kwam mede door blessures het afgelopen seizoen slechts tot veertien competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Walcott stapte in 2006 over van Southampton naar Arsenal.

Cazorla

Cazorla kwam in de zomer van 2012 over van Malaga en was in zijn debuutseizoen goed voor twaalf assists en twaalf treffers in de competitie. Over de duur van zijn nieuwe contract deden zowel speler als club geen mededelingen.

Afgelopen seizoen speelde de 73-voudig Spaans international 37 competitiewedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde en elf keer een goal voorbereidde.

Trainer Arsène Wenger toont zich verheugd met de contractverlengingen. "Beiden zijn spelers van topkwaliteit die enorm belangrijk zijn voor het team", aldus de Franse oefenmeester.

"Naast hun bijdrage op het veld, hebben ze ook veel ervaring en zijn ze enorm populair daarbuiten. We zijn zeer blij met hun contractverlengingen."