Graziano Pellè verwacht niet dat Southampton tijdens de tweede ontmoeting met Vitesse het accent op de defensie zal leggen na de 3-0 zege in eigen huis.

"Wij zijn een team dat altijd wil winnen. Voor mezelf maakt het daarbij niet uit of we uit of thuis spelen", zegt Pellè op de website van Southampton na de wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League.

"Natuurlijk zal het publiek tijdens de return niet achter ons staan, maar ons werk ligt op het veld. We proberen zo goed mogelijk te spelen, zodat we de volgende ronde halen. In elk geval was dit een goede start. Hier kunnen we op voortborduren."

Het was Pellè die donderdag in de eerste helft de score opende. "Sadio Mané gaf me een geweldige assist, ik hoefde het alleen nog maar af te maken. Dat is mijn werk."

De 30-jarige Italiaan was in de voorbereiding ook al vijf keer trefzeker. "Voor het zelfvertrouwen is het goed om te scoren, hoewel ik altijd wel positief blijf. Dat was ook het geval toen ik afgelopen seizoen een periode zonder treffer bleef."

De tweede ontmoeting tussen Southampton en Vitesse is komende donderdag. De winnaar van de tweestrijd moet nog één voorronde overleven om de groepsfase van de Europa League te bereiken.