De veelbesproken en controversiële beslissingen van de arbitrage tijdens het toernooi om de Gold Cup worden tegen het licht gehouden. De overkoepelende federatie CONCACAF (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied) maakte donderdag bekend een onderzoek te hebben ingesteld. 

Onder aanvoering van CONCACAF-voorzitter Alfredo Hawit, die zelf een rijk verleden heeft op het gebied van arbitrage, worden de aanstellingen van de scheidsrechters en hun verrichtingen nog eens scherp bekeken.

Mexico bereikte de finale dankzij enkele controversiële beslissingen van de scheidsrechters. In de kwartfinale tegen Costa Rica kon aanvoerder Andrés Guardado (PSV) diep in blessuretijd van de verlenging via een fel betwiste strafschop voor de beslissing zorgen.

In de halve finale tegen Panama (2-1) kreeg Mexico ook twee strafschoppen. Guardado benutte beide 'cadeautjes' van de Amerikaanse arbiter, die ook nog een Panamees met rood van het veld stuurde.

''Hij had duidelijk de intentie ons te benadelen'', riepen de boze spelers van Panama, die de CONCACAF-bestuurders omschreven als ''rovers en fraudeurs''.