Vincent Janssen had donderdagavond een belangrijk aandeel in de 2-0 zege van AZ in de heenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir. De 21-jarige nieuwkomer houdt dan ook een goed gevoel over aan zijn officiële debuut.

"Het was een hele mooie wedstrijd om te debuteren. Gelijk een Europees duel en ook een goed resultaat. 2-0 is duidelijk een goede uitgangspositie", aldus Janssen na afloop van het duel in Alkmaar.

De spits, die deze zomer overkwam van Almere City, drukte al na een kwartier spelen zijn stempel op de wedstrijd. De uitgebroken Janssen ging gretig naar de grond na onhandig inkomen van de doelman van Istanbul Basaksehir.

Dat leidde tot een strafschop voor AZ en een rode kaart voor keeper Volkan Babacan. Het was echter zeer de vraag of Janssen wel geraakt werd.

"De keeper kwam wild in, maar ik heb het zelf nog niet teruggezien", blikt Janssen terug. "Zelf beleef je het als een snel moment. Het was in ieder geval duidelijk dat die rode kaart de wedstrijd kantelde. Het is lekker als je 75 minuten lang een man meer hebt."

Tweede helft

De thuisploeg speelde bijna de hele wedstrijd met een man meer, maar dat overwicht werd eigenlijk pas in de tweede helft duidelijk. AZ drong na rust meer aan en dat leidde dan ook tot de 2-0. Via de voet van Janssen door de benen van de ingevallen doelman.

"Ik ben heel blij met mijn goal. In de tweede helft hanteerden we een hoger speltempo en had het wel 3-0 of 4-0 moeten zijn. Of 2-0 genoeg is? Dat zien we volgende week."