FC Twente heeft Michael Olaitan voor één seizoen gehuurd van Olympiakos met optie tot koop.

Dat meldt FC Twente donderdagavond op de clubwebsite

De 22-jarige spits uit Nigeria is in Enschede de opvolger van Luc Castaignos, die naar Eintracht Frankfurt is vertrokken. 

Olaitan staat sinds medio 2013 onder contract bij Olympiakos. Hij maakte in zijn eerste seizoen bij de Griekse topclub grote indruk, tot fysieke problemen voor een terugval zorgden.

Olaitan zakte in maart 2014 tijdens de topper tegen Panathinaikos ineens in elkaar op het veld. De Nigeriaan onderging een operatie en moest een half jaar revalideren. Afgelopen seizoen werd hij door Olympiakos uitgeleend aan Ergotelis.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: "Olaitan is een veelzijdige spits. Snel, sterk, technisch vaardig met beide benen en een koele afmaker. Er was erg veel belangstelling voor hem, maar we hebben hem en Olympiakos ervan kunnen overtuigen voor FC Twente te kiezen."

Ould-Chikh

Jeugdinternational Bilal Ould-Chikh zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Benfica. De talentvolle vleugelspeler brak afgelopen seizoen door bij FC Twente, maar kon het met de club uit Enschede niet eens worden over een langer verblijf.

Bilal Ould-Chikh werd begeerd door veel Europese clubs. Er is gewacht met de ondertekening van het contract tot de achttiende verjaardag van Ould-Chikh. De voetballer van Marokkaanse komaf vierde dinsdag zijn verjaardag en verbond zich twee dagen later aan Benfica, de kampioen van Portugal.

''Het is een droom om hier te spelen. Ik kom hier om te leren en me te ontwikkelen. Dit is een nieuw begin voor mij'', zei de jonge voetballer donderdag. Ould-Chikh treedt in de voetsporen van Ola John, die in 2012 ook overstapte van FC Twente naar Benfica.