SC Cambuur gaat juridische stappen ondernemen tegen Al Wasl. De voetbalclub uit Dubai heeft een oefenwedstrijd afgezegd die voor vrijdagavond stond gepland.

"We zijn zeer onaangenaam verrast door deze vorm van contractbreuk. Het moge duidelijk zijn dat er juridische stappen zullen volgen", laat de club uit Leeuwarden donderdag weten op de clubwebsite.

Teammanager Peter Drijver van Cambuur vertelde donderdag dat Al Wasl simpelweg niet meer wilde spelen. ''Ze kunnen wel, maar willen niet. Na het weekeinde kwam de mededeling dat de trainer de oefenwedstrijd niet meer in het programma vond passen. We hebben nog geprobeerd ze te overtuigen, maar dat is niet gelukt.''

Het oefenduel was via een officiële FIFA-agent geregeld en in het contract staan de consequenties opgenomen bij afzegging. De Friese club wil daarover niets kwijt. Drijver zegt dat de wereldvoetbalbond zich over de zaak buigt.

Achilles'29

Al Wasl was de afgelopen dagen in Nederland en speelde al verschillende oefenduels, bijvoorbeeld tegen AZ en Achilles'29.

Cambuur heeft Achilles'29 uiteindelijk bereid gevonden om vrijdagavond een oefenpotje te spelen als laatste serieuze test voor het begin van het nieuwe seizoen.