Manchester United-manager Louis van Gaal heeft toegegeven dat de transfersoap van doelman David de Gea hem frustreert.

"We hebben een situatie die goed is voor David de Gea noch de club, namelijk dat hij wil vertrekken", zegt Van Gaal donderdag in Britse media, waaronder de BBC.

De 24-jarige De Gea, wiens contract in Manchester nog één jaar doorloopt, hoopt deze zomer te vertrekken naar Real Madrid, maar United wil voorlopig niet meewerken.

De Premier League-club hoopt Real-verdediger Sergio Ramos in transfer te vertrekken, maar de 'Koninklijke' wil de Spaans international niet kwijt.

De Gea speelde in de nacht van woensdag op donderdag de eerste helft in het oefenduel van de 'Mancunians' tegen Paris Saint-Germain (2-0 nederlaag). De Spanjaard zag er niet goed uit bij het eerste doelpunt van Blaise Matuidi.

"Ik wil niet zeggen dat hij slecht speelde, maar hij maakte wel een fout", aldus Van Gaal, die eerder deze week met Sergio Romero al een nieuwe doelman haalde om het eventuele vertrek van De Gea op te vangen "Iedereen kan fouten maken, maar als een keeper een fout maakt, dan is het meestal een goal."

Di Maria

De Nederlandse coach was minder spraakzaam over Angel Di Maria, die op weg lijkt naar PSG en niet mee was met United op de oefentrip naar de VS.

Op een vraag van een journalist of Van Gaal weet waar de Argentijnse buitenspeler is, antwoordde de oud-bondscoach: "Misschien weet jij het? Ik heb geen idee."

PSG-coach Laurent Blanc stelde na de wedstrijd in Chicago juist dat zijn club Di Maria bijna binnen heeft.

"Omdat PSG en United twee grote clubs zijn, kunnen de onderhandelingen lastig zijn. Maar ik heb het gevoel dat de onderhandelingen bijna afgerond zijn."

De 27-jarige Di Maria stapte vorige zomer voor zo'n 75 miljoen euro over van Real Madrid naar Manchester United, maar kende geen gelukkig debuutseizoen in Engeland.