Rapid Wien-coach Zoran Barisic heeft woensdag na het Champions League-duel met Ajax (2-2) zijn excuses aangeboden voor de stevige tackle van Stefan Schwab op Jairo Riedewald, die de Oostenrijker een rode kaart opleverde.

"Dat is niet onze stijl. We willen vanzelfsprekend onze excuses aanbieden voor deze overtreding", zei Barisic na de wedstrijd in Wenen in de derde voorronde van het miljoenenbal.

Schwab kwam in de 58e minuut met twee benen van de grond in bij een duel met Riedewald. De Schotse scheidsrechter William Collum twijfelde niet en gaf de middenvelder van Rapid een rode kaart.

"Die tackle was natuurlijk onnodig en dat weet Stefan ook", aldus Barisic. "Er zal ongetwijfeld een flinke straf volgen. Hij weet dat hij ons geen goede dienst heeft bewezen en vindt het vreselijk dat dit gebeurd is. Maar dit is de eerste keer dat hem dit overkomt en ieder jong persoon maakt fouten. Ik zal het hem vergeven."

Afschuw

Ajax-coach Frank de Boer sprak na de wedstrijd voor de camera van SBS6 zijn afschuw uit over de charge. "Dit is voor mijn gevoel acht wedstrijden schorsing. Je zag het ook aan mijn reactie, die tackle was echt schandalig."

Riedewald was zelf wat rustiger in zijn reactie. "Ik heb het overleefd. Ik zag hem aankomen, dan hoop je nog dat het meevalt, maar hij raakte me vol. Gelukkig kon ik verder spelen."

Ritme

Met tien man wist Rapid in het laatste halfuur toch nog van een 2-1 achterstand terug te komen tot 2-2. Barisic was dan ook vooral tevreden over de tweede helft van zijn ploeg.

"Na rust hebben we veel beter gespeeld. Ik was teleurgesteld dat we na de 1-0 van Ajax in de 25e minuut ons ritme verloren. We lieten ons daarna wegdrukken en verloren veel te vaak onnodig de bal. In de tweede helft kregen we stap voor stap ons zelfvertrouwen weer terug."

De Oostenrijkse coach ziet Ajax ondanks de comeback van zijn ploeg in het Ernst Happel Stadion als favoriet om door te gaan naar de laatste voorronde van de Champions League. De return is dinsdagavond in de Arena.

"Natuurlijk heeft Ajax een goede uitgangspositie en zijn ze de favoriet", aldus Barisic. "Maar we gaan naar Amsterdam om te winnen. Alleen heb je tegen zo'n tegenstander ook een beetje geluk nodig."