Trainer John van den Brom denkt dat AZ klaar is voor de eerste confrontatie met het Turkse Istanbul Basaksehir in de derde voorronde van de Europa League.

"We hebben ons ruim drie weken op dit duel voorbereid. Ik denk dat we er klaar voor zijn", aldus Van den Brom woensdag op een persconferentie.

De oefenmeester nam aan het einde van het seizoen afscheid van dragende spelers als doelman Esteban, Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Nemanja Gudelj en Steven Berghuis.

Hij haalde Joris van Overeem terug van FC Dordrecht en verwelkomde verder Vincent Janssen (Almere City) en Jop van der Linden (Go Ahead Eagles). Op het eerste gezicht lijkt AZ er niet sterker op geworden. Toch heeft Van den Brom vertrouwen in het komende seizoen.

Ervaring

"Wij eindigden vorig jaar als derde en Istanbul Basaksehir was de nummer vier van Turkije. Ik denk dat je dan beide ploegen wel met elkaar kan vergelijken. Al hebben zij misschien iets meer ervaring. We willen zeker verder in de Europa League. Daar gaan we ons best voor doen.''

Het heenduel in Alkmaar begint donderdag om 19.30 uur en staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter Tom Clancy.