Ajax begint woensdag met Jasper Cillessen en Nemanja Gudelj aan het heenduel met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. 

Cillessen kampte de afgelopen dagen met een kuitblessure, maar de doelman is fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen.

De van AZ overgekomen Gudelj kreeg in de laatste twee oefenwedstrijden geen basisplaats, maar trainer Frank de Boer heeft nu een plekje voor hem vrijgemaakt op het middenveld.

Gudelj staat samen met Riechedly Bazoer en Davy Klaassen op het middenveld. Daley Sinkgraven schuift door naar de linksbuitenpositie. Dat gaat ten koste van Viktor Fischer, die de afgelopen week last had van zijn hamstring.

Anwar El Ghazi en Arek Milik completeren de aanval. Kenny Tete, Joël Veltman, Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks vormen de achterhoede van de Amsterdammers.

Aanwinst Yaya Sanogo moet genoegen nemen met een plek op de reservebank. De andere nieuweling, Armin Younes, ontbreekt wegens een bovenbeenblessure.

De wedstrijd in het Ernst Happel Stadion begint om 21.05 uur en staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter William Collum.

Opstelling Rapid Wien: Novota; Auer, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl; Petsos, Schwab, Schobesberger, S. Hofmann; Kainz en Beric. 

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Milik en Sinkgraven.