Southampton kan het komende seizoen beschikken over Steven Caulker. De 23-jarige verdediger komt op huurbasis over van Queens Park Rangers.

De club van trainer Ronald Koeman greep eerder deze transferperiode naast de vorig seizoen gehuurde Toby Alderweireld, die naar Tottenham Hotspur vertrok. 

Daarnaast raakte de Engelse club vorige week centrale verdediger Florin Gardos voor zeven maanden kwijt door een knieblessure.

Koeman sprak na het wegvallen van Gardos al zijn wens uit voor een extra centrale verdediger. De 52-jarige oefenmeester toont zich verheugd met de komst van Caulker. "Hij is nog jong, maar heeft al ervaring bij het nationale team", aldus Koeman woensdag op een persconferentie.

"Het is heel goed nieuws dat we Steve hebben kunnen aantrekken, we hadden duidelijk meer concurrentie nodig centraal in de defensie. Onze selectie is nu sterker."

Vitesse

Caulker degradeerde afgelopen seizoen met Queens Park Rangers uit de Premier League, nadat hij een jaar eerder met Cardiff City eveneens degradatie niet kon voorkomen.

De éénvoudig Engels international kwam bij QPR tot 35 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Southampton, met onder anderen de Nederlanders Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg in de gelederen, eindigde vorig jaar als zevende in de competitie en plaatste zich daarmee voor Europees voetbal. In de derde voorronde van de Europa League staan de 'Saints' tegenover Vitesse.