Feyenoord wil de verdediging versterken met Eric Botteghin van FC Groningen. De bekerhouder heeft een eerste bod op de Braziliaan geweigerd, maar de Rotterdammers zijn van plan om snel een tweede bod te doen.

"Wij gaan proberen hem naar Feyenoord te halen, zijn in gesprek met FC Groningen en doen op korte termijn een nieuw bod', aldus technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde aan onze selectie zou zijn, wordt door onze staf en scouting breed gedragen. Op bepaalde posities in ons elftal hebben we nog behoefte aan meer concurrentie."

De 27-jarige verdediger laat zelf weten dat hij een overgang ook wel ziet zitten: "Feyenoord is een hele mooie club".

Groningen weigert voorlopig mee te werken aan een vertrek van Botteghin. De club zag eerder deze zomer al basisspelers Tjaronn Chery (Queens Park Rangers) en Maikel Kieftenbeld (Birmingham City) vertrekken.

"We willen Eric behouden en daar staan we redelijk strak in", zegt algemeen directeur Hans Nijland van de noorderlingen tegen FOX Sports. "We zijn twee spelers kwijtgeraakt en het is kort voor de start van een zwaar seizoen."

Van der Heijden

Botteghin begon zijn loopbaan in 2007 bij PEC Zwolle en speelde ook voor NAC Breda voordat hij in 2013 in Groningen belandde, waar hij nog een contract tot medio 2016 heeft.

Feyenoord trok maandag al verdediger Jan-Arie van der Heijden van Vitesse aan, maar trainer Giovanni van Bronckhorst wil dus nog een defensieve kracht aan de selectie toevoegen.

Eerder legde Feyenoord ook Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Marko Vejinovic (Vitesse) Simon Gustafson (BK Häcken) vast.