Ricardo Kishna ziet zijn moeizame relatie met trainer Frank de Boer als één van de belangrijkste redenen voor zijn vertrek bij Ajax.

De aanvaller zet naar verwachting snel zijn handtekening onder een verbintenis bij Lazio Roma. Dinsdag doorstond hij al de medische keuring bij de Italianen.

Vorig seizoen werd Kishna al eens gepasseerd door De Boer. Toen leek na een gesprek tussen de twee de kou uit de lucht, maar dat bleek maar van korte duur.

"Het is geen geheim dat mijn relatie met De Boer niet best was", aldus Kishna woensdag tegen VI. "Dat speelde al een tijdje. Soms ging het een fase beter tussen ons, maar we bleven tegen dezelfde problemen aanlopen."

Volgens de 20-jarige Hagenaar was er geen andere keus meer dan te vertrekken. "Op een gegeven moment zag ik niet meer in hoe we tot een goede samenwerking konden komen. Ik ben een liefhebber van voetbal, ik doe niets liever, maar steeds vaker ging ik met een rotgevoel naar de club."

"Niet vanwege het contact met medespelers, dat is altijd goed gebleven. Maar ik kreeg steeds meer het idee dat de trainer me liep te zoeken. Dat ik niks goed kon doen in zijn ogen. Dat gaat aan je vreten."

Kishna debuteerde in 2014 in de hoofdmacht van Ajax. Hij kwam tot 34 duels in de eredivisie, waarin hij zes keer wist te scoren.

Wisselvallig

Toch zoekt de linksbuiten de oorzaak van zijn vertrek bij de Amsterdammers ook deels bij zichzelf.

"Het is bij Ajax niet geworden wat ik ervan had verwacht. Zo simpel is het gewoon. Dat vind ik oprecht jammer. Ik wil de oorzaak niet alleen zoeken in de speelwijze of de trainer. Die factoren speelden een belangrijke rol, dat wel."

"Maar ik moet ook kritisch naar mezelf kijken. Ik heb te wisselvallig gepresteerd. Dat weet ik van mezelf. Ik kwam vol ambities naar de grootste club van Nederland, ik heb ook echt een zwak voor Ajax gekregen. Maar ik moest verder. Ik dreigde vast te lopen."

Zijn zelfvertrouwen heeft in ieder geval geen knauw gekregen, zo verzekert Kishna. "Alle ingrediënten zijn aanwezig om een volgende stap te kunnen maken, als voetballer en als persoon. Over vorig seizoen kan ik onmogelijk tevreden zijn. Volgend jaar wil ik met een ander gevoel kunnen terugblikken. Ik weet wat me te doen staat bij Lazio."

Ajax speelde met de komst van de 21-jarige Duitser Amin Younes van Borussia Mönchengladblach al in op een mogelijk vertrek van de jeugdinternational, die bij Lazio de vierde Nederlander wordt.