Ronald de Boer denkt dat het voor Ajax een hele lastige wedstrijd wordt woensdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien.

"Ajax kan zijn borst natmaken. Rapid heeft een goede ploeg, die verzorgd voetbal speelt", aldus De Boer, die in Wenen als analyticus voor SBS6 aanwezig is.

"Rapid kan zich ook aanpassen aan een tegenstander. Met Zoran Barisic hebben ze een trainer die tactisch sterk is. En er staan bijna alleen maar grote, sterke mannen in het veld en daar heeft Ajax er juist te weinig van. Ik verwacht daarom een heel lastige wedstrijd.  Ajax gaat niet zomaar even winnen in Wenen."

Anderhalf jaar geleden speelde Ajax voor het laatst tegen een Oostenrijkse club. Destijds was Red Bull Salzburg, dat afgelopen seizoen Rapid aftroefde in de strijd om de titel, met 3-0 en 3-1 te sterk in de Europa League.

"Net als Rapid nu was Red Bull toen een ietwat onbekende ploeg. Het Oostenrijkse voetbal is ook geen hoogvlieger in Europa, maar er werd wel twee keer dik verloren."

"Ik hoop daarom dat die duels een eyeopener waren, ook richting deze wedstrijd in Wenen en de return in Amsterdam."

Filosofie

De Boer hoopt ook dat Ajax de terugwedstrijd van volgende week dinsdag in het achterhoofd houdt in Wenen. "Ajax moet en gaat druk zetten, want dat is nou eenmaal de filosofie. Maar ze moeten niet naïef zijn en tegen een 2-0 nederlaag aanlopen."

"Er is geen reden om va-banque  aan te gaan vallen. Hopelijk is dat besef er. Het hoeft niet in één wedstrijd geklaard te worden."

Belangrijk is wel voor Ajax dat er een uitdoelpunt wordt gemaakt, zo benadrukte Ajax-trainer Frank de Boer dinsdag op de persconferentie. Zijn broer Ronald heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken.

"Wat me opviel in de voorbereiding is dat Ajax meer dreiging naar voren heeft. Dat komt doordat ze met de punt naar voren spelen op het middenveld. Bij een aanval sluiten spelers sneller aan, er is meer body in de zestien."

"Die druk naar voren moet nog gaan leiden tot resultaat, maar het ziet er al wel verfrissend uit. En die frisheid moet er tegen Rapid weer zijn."

Rapid Wien-Ajax wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.