Davy Klaassen beseft dat de druk gelijk hoog is als Ajax woensdagavond begint aan de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien. 

"Als we de dubbel met Rapid als verliezer afsluiten, spelen we geen Champions League. Dat leeft wel in de groep", zei de aanvoerder van Ajax op de persconferentie in aanloop naar het voorronduel in Wenen. 

De laatste keer dat Ajax deelnam aan de voorronde van de Champions League was in 2010. De laatste jaren werden de Amsterdammers landskampioen en kenden ze dus een hele andere voorbereiding. 

"Toen speelden we veel oefenduels en begonnen we met de competitie of Johan Cruijff Schaal. Nu moeten we er veel sneller staan. Normaal is een eerste wedstrijd verliezen geen ramp, in de Champions League-voorrondes is dat juist wel zo."

Geslaagde afloop

Hoewel de druk op Ajax nu al hoog is, verwacht Klaassen dat de nummer twee van vorig seizoen Rapid Wien kan verslaan. "Als wij morgenavond de dingen doen die we goed kunnen, reken ik op een geslaagde afloop."

Rapid Wien-Ajax wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.