Miguel Herrera is ontslagen als bondscoach van Mexico. De 47-jarige trainer moet vertrekken omdat hij maandag op het vliegveld van Philadelphia een kritische Mexicaanse journalist sloeg. 

Herrera won enkele dagen geleden nog met Mexico de Gold Cup ten koste van Jamaica (3-1). 

''Geweld past niet in de maatschappij en zeker niet in de sport'', zei bondsvoorzitter Decio de Maria dinsdag. ''Herrera was weliswaar zeer succesvol met de ploeg, maar we kunnen resultaten niet stellen boven onze regels, respect en de vrijheid van meningsuiting.''

Herrera was sinds oktober 2013 bondscoach van 'El Tri'. De trainer leidde Mexico naar het WK in Brazilië, waar het in de achtste finale werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1).

Gold Cup

Op het toernooi om de Copa América strandden de Mexicanen vorige maand met een veredelde B-ploeg in de groepsfase, maar op de belangrijker geachte Gold Cup had de equipe van Herrera wel succes. Onder aanvoering van PSV'er Andrés Guardado, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, pakte Mexico de titel.

Herrera misdroeg zich voorafgaand aan de terugvlucht echter tegen een journalist, die kritisch was geweest over de prestaties van Mexico op de Copa América. Dat heeft hem zijn baan gekost.