Robin van Persie heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor Fenerbahçe, dat in eigen huis niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Sjachtar Donetsk. 

De 31-jarige Rotterdammer kwam twintig minuten voor tijd het veld in, maar kon de thuisploeg niet aan een overwinning helpen in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League.

Van Persie verruilde eerder deze maand Manchester United voor Fenerbahçe, waar hij als een held werd onthaald.

De oud-speler van Excelsior, Feyenoord, Arsenal en Manchester United sloot pas onlangs aan bij de groepstraining en is nog niet topfit.

Trainer Vitor Pereira koos daarom in eerste instantie voor twee andere spitsen: de Braziliaanse aanwinst Fernandão en Moussa Sow. Voor laatstgenoemde kwam Van Persie na 68 minuten spelen het veld in.

Met Simon Kjaer, Souza en Nani stonden nog drie nieuwelingen van de Turkse topclub aan de aftrap in het Sükrü Saracoglu-stadion. 

Stoch

Miroslav Stoch, voormalig speler van FC Twente, werd na 84 minuten spelen het veld ingebracht. De Slowaak kon niks meer forceren voor de thuisploeg, maar pakte wel een gele kaart.

Volgende week woensdag volgt de beslissende return in Oekraïne. Sjachtar is voor zijn thuiswedstrijden uitgeweken naar het westelijk gelegen Lviv, vanwege de onrustige situatie in Donetsk.