Frank de Boer heeft hoge verwachtingen van Ajax, dat het woensdagavond in Wenen opneemt tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League.

"Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", zei De Boer dinsdagavond op de persconferentie. "Of ik tevreden zou zijn met een gelijkspel? 0-0 vind ik nooit een lekkere uitslag. 1-1 is al beter vanwege het uitdoelpunt."

De vorige keer dat Ajax een Oostenrijkse opponent trof, was in het seizoen 2013/2014. Toen werden de Amsterdammers in de Europa League overklast door Red Bull Salzburg. Dat wil De Boer niet nog eens overkomen.

"We hadden toen veel compacter moeten spelen. Rapid is weliswaar geen Salzburg, maar het is wel een team dat graag druk naar voren zet. Hopelijk hebben we daar woensdagavond een goed antwoord op."

De Boer benadrukte nog maar eens de kracht van Rapid Wien, dat het nieuwe seizoen vorig weekend uitstekend begon met een 3-0 zege op SV Ried. "Ze zijn vorig seizoen niet voor niets als tweede geëindigd. We moeten ze niet in hun spel laten komen, want ze hebben een goed voetballend team."

Cillessen

Het is nog onduidelijk of De Boer kan beschikken over Jasper Cillessen. De doelman heeft last van een kuitblessure. "We zullen moeten afwachten hoe hij de training van dinsdagavond verwerkt. Vervolgens gaan we richting de wedstrijd kijken of hij kan spelen."

De coach prijst zich in ieder geval gelukkig dat de pijntjes van Cillessen niks te maken hebben met een aanstaande transfer. "Nee, hij heeft echt last van zijn kuit. Gelukkig, zou ik in dit geval willen zeggen."

Rapid Wien-Ajax wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.