De transfer van Arturo Vidal naar Bayern München is afgerond. De Chileen van Juventus heeft dinsdag een vierjarig contract getekend in München.

De 28-jarige Vidal, die dinsdag ook de medische keuring doorstond, heeft ongeveer 35 miljoen euro gekost.

"Ik wilde een grote stap in mijn carrière maken om me door te ontwikkelen. Dit is een droom die uitkomt", zegt Vidal op de website van Bayern München.

"Ook wil ik belangrijke prijzen winnen zoals de Champions League. De mogelijkheden om dit te bereiken zijn bij Bayern aanwezig."

Kampioen

De transfer van Vidal hing al langere tijd in de lucht. Hij is na Andrea Pirlo en Carlos Tevez de derde belangrijke speler die deze zomer vertrekt bij Juventus. In totaal speelde de Zuid-Amerikaan vier jaar voor de club uit Turijn.

Daarvoor speelde de middenvelder in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen. "Ik ben verheugd dat ik terug mag keren in Duitsland en ik wil kampioen worden. Bij Leverkusen is het me niet gelukt, maar de kans dat het met Bayern wel gebeurt, is groter."

Vidal kwam afgelopen zomer nog in opspraak omdat hij tijdens de Copa América onder invloed van alcohol zijn Ferrari total loss reed. Desondanks bleef de 69-voudig international bij de selectie en won het toernooi.

Video: Vidal gepresenteerd bij Bayern München