Michel Platini maakt zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA snel bekend.

Dat meldt de Franse sportkrant L'Équipe dinsdag, zonder bronnen te noemen.

Platini (60) zou werken aan de laatste details van zijn verklaring. De Fransman, die sinds 2007 voorzitter van de UEFA is, is bij de bookmakers al de torenhoge favoriet om Sepp Blatter op te volgen, ondanks de kritiek die hij kreeg toen hij voor het WK van 2022 in Qatar stemde.

De verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA zijn voor 26 februari uitgeschreven. Kandidaten moeten zich voor 26 oktober kandidaat stellen.

Vooralsnog heeft alleen de Zuid-Koreaan Chung Mong Joon redelijk serieus belangstelling voor de functie getoond. De Braziliaan Zico, Libanees Musa Bility en David Ginola vertelden ook wel in de race te zullen stappen, maar hebben hun plannen vooralsnog niet concreet gemaakt.

Blatter

Blatter, sinds 1998 voorzitter van de FIFA, werd eind mei herkozen als hoogste baas van de wereldvoetbalbond. De Zwitser kondigde een paar dagen later zijn vertrek aan omdat hij naar eigen zeggen de steun van de voetbalwereld miste.

Vlak voor de verkiezingen werd de FIFA opgeschrikt door een reeks arrestaties van prominente leden. Zij zouden zich, onder leiding van Blatter, schuldig hebben gemaakt aan corruptie.