Ajax kan in de heenwedstrijd woensdag in de voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien mogelijk niet beschikken over doelman Jasper Cillessen.

De doelman van de Amsterdammers heeft klachten aan zijn linkerkuit. De Kameroense derde doelman Andre Onana reist dinsdag uit voorzorg mee naar Wenen.

Mocht Cillessen niet in actie kunnen komen in het Ernst Happel Stadion dan zal hij vervangen worden door Diederik Boer.

Maandag haakte Amin Younes al definitief af voor het treffen met Rapid. De Duitse vleugelspits raakte op de training geblesseerd aan zijn bovenbeen.

Gudelj

De vier andere zomeraanwinsten, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, John Heitinga en Yaya Sanogo, zitten wel in de selectie.

Lucas Andersen is gepasseerd, Thulani Serero kan door een blessure niet spelen en Mike van der Hoorn is geschorst voor het voorrondeduel.

De wedstrijd in Wenen begint woensdagavond om 21.05 uur. Zes dagen later is de return in de Amsterdam Arena. Ajax moet twee voorrondes door zien te komen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Volledige Ajax-selectie voor duel met Rapid Wien:

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, John Heitinga, Riechedly Bazoer, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Arek Milik, Davy Klaassen, Yaya Sanogo, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer, Mitchell Dijks en André Onana.

Rapid Wien-Ajax wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.