Robin van Persie kan dinsdagavond zijn debuut maken voor Fenerbahçe, al is de spits naar eigen zeggen nog niet helemaal wedstrijdfit.

De spits van het Nederlands elftal staat met zijn nieuwe Turkse werkgever in de derde voorronde van de Champions League tegenover Sjachtar Donetsk.

''Ik voel me prima, het enige wat ik mis is wedstrijdritme'', aldus Van Persie, die deze zomer Manchester United verruilde voor een avontuur in Istanbul.

De 31-jarige Rotterdammer sloot afgelopen weekeinde aan bij de selectie van de nieuwe trainer Vitor Pereira, nadat hij afgelopen week individueel aan zijn fysieke gesteldheid had gewerkt.

''Ik ben intensief bezig om op hetzelfde niveau te komen als mijn ploeggenoten. We volgen daarbij een intensief schema. Ik verwacht binnen een paar weken weer op topniveau te zijn.''

Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Turkse competitie achter Galatasaray. Sjachtar Donetsk moest in Oekraïne na vijf landstitels op rij Dinamo Kiev voor zich dulden. De twee clubs moeten zich daarom via de voorrondes zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

''Sjachtar heeft een heel goed team. Met Manchester United had ik het twee jaar geleden heel moeilijk met ze'', bekende Van Persie maandag op het tv-kanaal van Fenerbahçe. ''We weten dat ons een lastige klus te wachten staat.''

Eerste duel

Terwijl Fenerbahçe dinsdag het eerste officiële duel van het seizoen speelt, heeft Sjachtar Donetsk al twee duels in de benen. De Oekraïense competitie is namelijk vorige week weer begonnen.

Van Persie nam deze zomer na drie jaar afscheid van United, waar hij het afgelopen seizoen steeds minder speelminuten kreeg van trainer Louis van Gaal.

Fenerbahçe versterkte zich deze zomer ook met onder anderen de Portugees Nani, de Braziliaan Souza en de Deen Simon Kjaer.