Didier Drogba vervolgt zijn loopbaan in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De Ivoriaan heeft getekend bij Montreal Impact.

Dat meldt de Canadese club maandag op haar website. Details over de komst van Drogba zijn niet bekendgemaakt.

Wel onthulde de club dat het competitiegenoot Chicago Fire heeft afgetroefd met het aantrekken van de spits.

De 37-jarige Drogba was transfervrij nadat hij zijn contract bij Chelsea na een jaar niet verlengde. Daar was hij teruggekeerd nadat hij eerder al tussen 2004 en 2012 uitkwam voor de 'Blues'.

Tussendoor speelde Drogba voor het Chinese Shanghai Shenhua en Galatasaray. Nadat bekend werd dat hij zou vertrekken bij Chelsea, liet hij al weten zijn loopbaan nog niet te willen beëindigen.

"Ik wil nog minimaal één seizoen echt aan spelen toekomen en daarvoor moet ik een andere club vinden", zei Drogba in mei. Hij moest het bij Chelsea vooral doen met een rol als reserve.

Titel

Afgelopen seizoen pakte Drogba met de Londense club de titel in de Premier League en werd de League Cup veroverd. In 2012 won hij de Champions League met Chelsea.

Tijdens de zomerse transferperiode vertrokken ook Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy) en Andrea Pirlo (New York FC) naar de MLS.

Eerder kozen onder meer topspelers als David Villa (New York FC) en Kaka (Orlando City FC) al voor de overstap vanuit Europa naar de Amerikaanse competitie.