Go Ahead Eagles heeft afscheid moeten nemen van Deniz Türüc.

De 22-jarige spelmaker vertrekt naar het Turkse Kayserispor, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de hoogste klasse. Bij Kayserispor speelt ook oud-Feyenoorder Diego Biseswar.

Türüc werd opgeleid bij FC Twente, maar debuteerde in 2012 bij Go Ahead Eagles in het betaalde voetbal. De creatieve middenvelder speelde drie jaar in Deventer.

Afgelopen seizoen degradeerde Türüc met Go Ahead uit de Jupiler League, maar hij ging met de degradant wel de Europa League in. In het verloren tweeluik met Ferencvaros onderscheidde de middenvelder zich begin deze maand met een fraai doelpunt.

Na lang onderhandelen hebben Go Ahead Eagles en Kayserispor nu een akkoord bereikt over een transfer van Türüc, die zich voor drie jaar gaat verbinden aan de Turkse promovendus.

Tanda

De ploeg uit Deventer nam maandag ook afscheid van Dario Tanda, die deze zomer nog transfervrij overkwam van FC Twente. Het snelle vertrek van Tanda (20) heeft te maken met diens privésituatie.

''Daardoor kan ik mijn volle focus niet op het voetbal hebben'', als de geboren Deventenaar. ''Ik wil de komende tijd gebruiken om goed na te denken over mijn toekomst. Ik betreur dat mijn terugkeer bij Go Ahead Eagles op deze manier eindigt.''