De transfer van Steven Berghuis van AZ naar Watford is afgerond. De 23-jarige aanvaller tekent voor vier seizoenen bij de naar de Premier League gepromoveerde club. Ook FC Groningen-aanvoerder Maikel Kieftenbeld vertrekt naar Engeland.

Zowel Watford als AZ maakt maandagmiddag melding van de transfer van Berghuis.

De vleugelspeler, die nog een contract tot medio 2017 had bij AZ, verliet afgelopen donderdag al het trainingskamp van de Alkmaarders nadat de clubs een mondeling akkoord hadden bereikt.

De oud-speler van FC Twente en VVV-Venlo kwam vervolgens zelf ook tot overeenstemming met Watford over een verbintenis tot medio 2019. Bovendien doorstond hij de medische keuring.

Berghuis zat bij de selectie van het Nederlands elftal bij de laatste twee interlands, tegen de Verenigde Staten en Letland, maar kwam niet tot speelminuten.

Tiende versterking

De Nederlander is al de tiende versterking voor Watford, nadat eerder Jose Manuel Jurado, Miguel Britos, Sebastian Prodl, Giedrius Arlauskis, Matej Vydra, Jose Holebas, Etienne Capoue, Valon Behrami en Allan Nyom werden vastgelegd.

AZ zag eerder deze zomer al Esteban (nog niet bekend), Nemanja Gudelj (Ajax), Jonas Heymans (FC Antwerp), Wesley Hoedt (Lazio), Simon Poulsen (PSV) en Yves de Winter (STVV) vertrekken.

De Noord-Hollanders trokken onder anderen Vincent Janssen (Almere City FC), Jop van der Linden (Go Ahead Eagles) en Gino Coutinho (Excelsior) aan.

Kieftenbeld

Ook de transfer van Kieftenbeld van FC Groningen naar Birmingham City is afgerond. De 25-jarige middenvelder heeft maandag getekend bij de club die uitkomt in het Championship. De clubs waren er zondag al uit.

Kieftenbeld verlengde vorig jaar zijn aflopende verbintenis bij de noorderlingen met twee jaar. Daarin was een clausule opgenomen met een gelimiteerde transfersom, waar Birmingham aan wil voldoen. FC Groningen meldt niet hoeveel het krijgt voor de transfer. Naar verluidt gaat het om enkele tonnen.

Het vertrek van de aanvoerder kwam voor Groningen als een kleine verrassing. "We staan aan de vooravond van de strijd om de Johan Cruijff Schaal en over twee weken begint de competitie", zegt manager technische zaken Peter Jeltema op de site van de bekerwinnaar.

"In die fase wil je zeker niet je aanvoerder verliezen. Aan de andere kant weet je dat het zo werkt en de transferwindow is nog tot 1 september geopend. Dat biedt ons dus op onze beurt nog mogelijkheden om ons weer te versterken."