Arjen Robben heeft zich maandag weer aangesloten bij de groepstraining van Bayern München. De aanvaller had de trip van zijn club naar China laten schieten vanwege 'lichte spierproblemen'.

"Ik heb zeer goed kunnen werken en precies de geplande trainingsopbouw kunnen volgen", zei Robben op de site van Bayern. "Ik ben zeer tevreden."

De 31-jarige Groninger miste door een kuitblessure het slot van het seizoen maar was er aanvankelijk in de voorbereiding op het komende seizoen weer bij.

Met zijn uit China teruggekeerde ploeggenoten bereidt de Oranje-international zich voor op het duel met VfL Wolfsburg om de Duitse Super Cup, dat zaterdag in Wolfsburg wordt gespeeld.

De van Juventus overgekomen Arturo Vidal ontbrak nog bij de training. De Chileen moet eerst nog een medische test ondergaan voordat zijn komst definitief is.

De al langer geblesseerde Franck Ribéry, Holger Badstuber en Jan Kirchhoff waren ook niet op het trainingsveld. Dante, Mehdi Benatia en Javi Martinez werkten individueel aan hun herstel.