Ajax reist dinsdag met Viktor Fischer en zonder Amin Younes af naar Wenen, waar de Amsterdammers een dag later het heenduel in de derde voorronde van Champions League spelen tegen Rapid Wien.

Achter de naam van Fischer stond nog een vraagteken, omdat de Deense aanvaller last had van lichte pijntjes. Hij zat daardoor vorige week uit voorzorg niet in de selectie voor de oefenwedstrijd met Saint-Étienne (1-0 verlies).

Fischer is echter fit genoeg voor een plek in de selectie. Dat geldt niet voor aanwinst Younes. De 21-jarige Duitse aanvaller raakte op het laatste moment geblesseerd aan zijn bovenbeen en moet daardoor afhaken voor het duel in Wenen.

Coach Frank de Boer roept geen vervanger op en neemt zodoende achttien spelers mee naar Oostenrijk. Lucas Andersen is gepasseerd, Thulani Serero kan door een blessure niet spelen en Mike van der Hoorn is geschorst voor het voorrondeduel.

De andere vier zomeraanwinsten, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, John Heitinga en Yaya Sanogo zitten wel in de selectie.

De wedstrijd in het Ernst Happel Stadion begint woensdagavond om 21.05 uur. Zes dagen later is de return in de Amsterdam Arena. Ajax moet twee voorrondes door zien te komen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Het duel in Wenen staat onder leiding de Schotse arbiter William Collum. Hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Damien MacGraith en Francis Connor en vierde official John Beaton.

Volledige Ajax-selectie voor duel met Rapid Wien:

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, John Heitinga, Riechedly Bazoer, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Arek Milik, Davy Klaassen, Yaya Sanogo, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer en Mitchell Dijks.

Rapid Wien-Ajax wordt live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Ajax en Rapid Wien bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Ajax en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.