Jan-Arie van der Heijden heeft een driejarig contract bij Feyenoord getekend.

Dat maakte de club uit Rotterdam maandag bekend. Van der Heijden gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 6.

De geboren Schoonhovenaar komt over van Vitesse, waar hij een aflopend contract had. De centrale verdediger kwam eerder uit voor Ajax en Willem II.

Voor Vitesse kwam Van der Heijden in vier seizoenen tot 123 competitewedstrijden en vijf doelpunten

Buitenland

De 27-jarige Van der Heijden koos er afgelopen seizoen voor om zijn contract bij Vitesse te laten aflopen, omdat hij de stap naar het buitenland wilde maken. Desondanks blijft de oud-Ajacied in de eredivisie actief.

"Ik had in mijn hoofd dat ik naar het buitenland wilde, maar als Feyenoord zich meldt ga je automatisch twijfelen", aldus Van der Heijden.

"Uiteindelijk heb ik alle opties bekeken en kwam tot de conclusie dat Feyenoord de beste stap zou zijn voor mij. Ik heb een gesprek gehad met Martin van Geel en met de trainer, die waren allebei heel positief over mijn komst."

Hoewel Van der Heijden sinds 1 juli zonder club zat, is de voormalig jeugdinternational naar eigen zeggen klaar voor de seizoensstart. "De afgelopen periode heb ik samen met een personal trainer keihard getraind. Ik heb heel veel zin om weer op het veld te staan en kijk ontzettend uit naar de eerste wedstrijd."

Ervaring

Met de komst van Van der Heijden krijgt trainer Giovanni van Bronckhorst meer mogelijkheden in de achterhoede, aldus technisch directeur Martin van Geel. "Daarom zijn we heel blij met deze overeenkomst", vertelt Van Geel.

"Van der Heijden speelt al jaren op het hoogste niveau in Nederland en is met zijn 27 jaar in de kracht van zijn carrière. Hij kan de concurrentie aangaan en heeft bovendien de leeftijd en de ervaring om ook andere spelers verder te helpen."

Van der Heijden is de tweede speler die Feyenoord deze zomer van Vitesse overneemt, nadat eerder al Marko Vejinovic werd gecontracteerd. Verder legde de nummer vier van het afgelopen seizoen Dirk Kuijt (Fenerbahçe) en Simon Gustafson (BK Häcken) vast.