Louis van Gaal is nog steeds van plan om in 2017, na het aflopen van zijn contract bij Manchester United, met pensioen te gaan.

"Dat heb ik beloofd aan mijn vrouw. Zoveel jaar hebben we niet meer samen", legt de manager van de Engelse topclub uit aan Sky Sports.

"Ik moet toegeven dat ik haar eerder heb verteld dat ik op 55-jarige leeftijd zou stoppen. Nu ben ik nog steeds aan het werk, terwijl ik volgende week 64 word."

Van Gaal denkt dat hij alles wel zo'n beetje heeft meegemaakt als coach. "Ik heb in mijn geboorteland Nederland gewerkt en in fantastische competities als Duitsland en Spanje. Bovendien was ik erbij op een WK. Nu zit ik hier, bij Manchester United."

"Moet ik naar Qatar gaan om nog meer geld te verdienen? Ik denk het niet. Je moet ook genieten van het leven en van je relatie met je vrouw."

Aankopen

Van Gaal heeft deze zomer al vijf versterkingen vastgelegd. De Nederlander aast na het vastleggen van Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay en Sergio Romero nog op een creatieve speler.

"Ik denk dat we meer snelheid en creativiteit nodig hebben. Bayern München kan Franck Ribéry en Arjen Robben opstellen, Real Madrid heeft Cristiano Ronaldo en Gareth Bale en FC Barcelona kan beschikken over Neymar en Lionel Messi."

"Bij ons speelden Juan Mata en Ashley Young afgelopen seizoen sterk, maar om de Champions League te kunnen winnen heb je spelers met snelheid nodig. Daarom denk ik dat we nog zo'n type moeten aantrekken."

United eindigde afgelopen seizoen - tijdens Van Gaals eerste jaargang op Old Trafford - op de vierde plaats in de Premier League en komt in augustus uit in de laatste voorronde van de Champions League.