Bondscoach Miguel Herrera van Mexico kwam zondag na de 3-1 zege op Jamaica in de finale van de Gold Cup superlatieven tekort om zijn aanvoerder Andrés Guardado te prijzen.

"Guardado speelde een fantastisch toernooi. Op 28-jarige leeftijd bereikt hij een piek in zijn loopbaan", aldus Herrera in Mexicaanse media.

Met zijn zesde treffer van het toernooi brak de PSV'er de score open in de eindstrijd. Na afloop kreeg Guardado de Gouden Bal als beste speler van de Gold Cup.

"Die erkenning heeft hij verdiend. Ik ben heel erg blij met zijn prestaties. Andrés is een ongelooflijk belangrijke speler, ook door al het werk dat hij verzet. Hij geeft het goede voorbeeld."

Guardado zelf blikte vooral vooruit op een wedstrijd tegen de Verenigde Staten in oktober. Inzet is dan een plaats op de Confederations Cup in 2017.

"We moesten dit toernooi winnen om die play-off af te dwingen. Vanavond mogen we feestvieren, maar we moeten ons doel niet uit het oog verliezen. Ik zie deze eindzege als een belangrijke en noodzakelijke stap."

De Verenigde Staten wonnen de Gold Cup in 2013 en waren bij een nieuwe triomf zeker geweest van een ticket voor de Confederations Cup.