AA Gent is zondag teleurstellend begonnen aan het seizoen. De kampioen van vorig seizoen kwam bij Westerlo niet verder dan 1-1, terwijl Gent het laatste half uur in Het Kuipje met een man meer speelde.

Westerlo, dat vorig seizoen een anonieme rol speelde in de Jupiler Pro League, kwam na twintig minuten op voorsprong via Mohammed Aoulad.

De Israëliër Kenny Saief trok de stand in de blessuretijd van de eerste helft gelijk vanaf elf meter.

Jens Cools van Westerlo kreeg bij die strafschop geel, omdat hij bij aan arbiter Luc Wouters kwam toen hij protesteerde.

Cools kreeg na 59 minuten opnieuw geel en kon vertrekken. Westerlo, met Mitch Apau het hele duel in het veld, hield daarna toch stand.

Anderlecht

Youri Tielemans bezorgde Anderlecht een zwaarbevochten zege op Waasland-Beveren. In blessuretijd tekende de middenvelder met een knap afstandsschot voor de overwinning (3-2).

Anderlecht leek op weg naar een eenvoudige zege na snelle doelpunten van Guillaume Gillet en Idrissa Sylla (2-0). Steeven Langil gaf de bezoekers na 71 minuten weer enige hoop en Floriano Vanzo leek zijn ploeg in de 77e minuut zelfs een punt te bezorgen.

Met dank aan Tielemans profiteerde Anderlecht in de eerste speelronde van de Belgische competitie toch nog van het gelijkspel van AA Gent.