Voetbal

FC Groningen verkoopt Kieftenbeld aan Birmingham City

Maikel Kieftenbeld verruilt FC Groningen zo goed als zeker voor Birmingham City. De Engelse club maakt een gelimiteerde transfersom over aan de winnaar van de KNVB-beker.

Dat meldt FC Groningen op de clubwebsite

Kieftenbeld moet zelf nog wel overeenstemming bereiken met de club uit het Championship. De 25-jarige middenvelder ontbreekt dan ook in de wedstrijdselectie van Groningen voor het oefenduel met Roda JC.

Kieftenbeld speelde de afgelopen vijf seizoenen 171 officiële wedstrijden voor Groningen en maakte daarin vier doelpunten. Afgelopen seizoen won hij met de 'Trots van het Noorden' de KNVB-beker ten koste van PEC Zwolle.

Clausule

Kieftenbeld verlengde vorig jaar zijn aflopende verbintenis met twee jaar. Daarin was een clausule opgenomen met een gelimiteerde transfersom, waar Birmingham aan wil voldoen. Het is onbekend hoeveel FC Groningen krijgt voor de transfer. 

De nummer acht van vorig seizoen zag deze zomer ook Tjaronn Chery vertrekken. De middenvelder koos voor een avontuur bij Queens Park Rangers. Género Zeefuik verruilde Groningen afgelopen week voor Balikesirspor.

Daarentegen versterkte de ploeg van Erwin van de Looi zich met Bryan Linssen (Heracles) en Abel Tamata (PSV). De club laat weten zich nu 'nog nadrukkelijker' op de transfermarkt te begeven.

Lees meer over:
Tip de redactie