De koppeling aan onder meer Nederland in het kwalificatietoernooi voor het WK in 2018 in Rusland is bij de Franse bondscoach Didier Deschamps niet goed gevallen.

''Oranje is de logische favoriet voor de eindzege en daarmee voor het directe WK-ticket'', reageerde de oud-international bij L'Equipe. ''Nederland is niet voor niets derde geworden bij het WK vorig jaar in Brazilië.''

Ook met de andere tegenstanders in groep A (Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg) was Deschamps bepaald niet gelukkig.

''Dit is een sterke en solide poule, er zijn zeker Europese kwalificatiegroepen die er op papier makkelijker uitzien. Wie als eerste wil eindigen, zal weinig punten mogen verspelen in het hele traject.''

De wedstrijden worden gespeeld tussen september 2016 en oktober 2017. De negen groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK.

De acht beste nummers twee duelleren in november 2017 in play-offs om de resterende tickets. Het speelschema in de Europese zone wordt zondag bekendgemaakt.